3 Πιστοποιήσεις παρασκευής τροφίμων για να δώσετε προσοχή:

/ / Πιστοποιήσεις

 

Χωρίς γλουτένη

Καθώς οι καταναλωτές και οι κρατικοί φορείς εξακολουθούν να ζητούν περισσότερη ασφάλεια και διαφάνεια, δεν είναι ποτέ πιο σημαντικό να πιστοποιούνται όσοι εργάζονται στη βιομηχανία τροφίμων και μεταποίησης τροφίμων. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Στις ΗΠΑ, υπάρχουν εκατοντάδες οργανισμοί που επιθεωρούν, δοκιμάζουν και πιστοποιούν προϊόντα διατροφής βάσει αυστηρών προτύπων που καθορίζονται από τις θρησκευτικές οργανώσεις και την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αν και οι διαφορετικές διαδικασίες πιστοποίησης μπορούν να είναι μακρές και δαπανηρές, τα οφέλη από την πιστοποίηση είναι συχνά υπερβολικά πολύτιμα για να αγνοηθούν. Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την Organic Trade Association, για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων αυξήθηκαν από 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 1997 σε 43,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015. Το 2015 η βιολογική βιομηχανία παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης 10,8% αγορά στο 3,3%. Καθώς το ενδιαφέρον για βιολογικά και άλλα πιστοποιημένα τρόφιμα συνεχίζει να αυξάνεται, είναι σημαντικό να εκμεταλλευτείτε και να λάβετε πιστοποίηση.

Παρακάτω παραθέτουμε τις διάφορες πιστοποιήσεις που διατίθενται για τις αμερικανικές εταιρείες τροφίμων και πώς μπορείτε να προχωρήσετε για να φέρετε το προϊόν σας στην αγορά με ακρίβεια και σύμφωνα με τα πρότυπα του FDA και του USDA.

Τον Αύγουστο του 2013, η FDA εξέδωσε έναν τελικό κανόνα που ορίζει ένα όριο γλουτένης μικρότερο από 20 ppm (μέρη ανά εκατομμύριο) σε τρόφιμα που φέρουν αυτήν την ετικέτα. “Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο που μπορεί να ανιχνευθεί με συνέπεια στα τρόφιμα χρησιμοποιώντας έγκυρα επιστημονικά αναλυτικά εργαλεία.Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι με κοιλιοκάκη μπορούν να ανεχθούν τροφές με πολύ μικρές ποσότητες γλουτένης ». Επιπλέον, ο FDA ορίζει επίσης ότι τα τρόφιμα που φέρουν την ένδειξη” χωρίς γλουτένη “,” χωρίς γλουτένη “και” χωρίς γλουτένη ” το ίδιο πρότυπο.
Παρόλο που ο FDA δεν υποστηρίζει συγκεκριμένα προγράμματα πιστοποίησης τρίτων χωρίς γλουτένη, υπάρχουν πολλοί από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε. Το πρόγραμμα πιστοποίησης χωρίς γλουτένη αναφέρει ότι πάνω από 100 εκατομμύρια Βορειοαμερικανοί αγοράζουν επί του παρόντος προϊόντα χωρίς γλουτένη. Το πρόγραμμα συνεχίζει να εξηγεί ότι με τη χορήγηση πιστοποίησης χωρίς γλουτένη «οι εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν από την αγορά χωρίς γλουτένη και την εκθετική ανάπτυξή της ανακοινώνοντας τη δέσμευσή τους για την παραγωγή ασφαλών, αξιόπιστων και αξιόπιστων προϊόντων χωρίς γλουτένη για τους καταναλωτές».
Ο οργανισμός πιστοποίησης χωρίς γλουτένη και πέρα ​​από το Celiac έχουν επίσης αξιόπιστα προγράμματα πιστοποίησης.

Οργανικά προϊόντα

Οργανικά προιόντα

Η βιολογική πιστοποίηση στις ΗΠΑ ρυθμίζεται από το Εθνικό Οργανικό Πρόγραμμα (NOP), ένα τμήμα του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA). Για να θεωρείται βιολογικό, ένα προϊόν πρέπει να παράγεται και να υφίσταται επεξεργασία χρησιμοποιώντας μόνο μεθόδους χειρισμού και επεξεργασίας που έχουν εγκριθεί από το USDA. “Αυτές οι μέθοδοι ενσωματώνουν τις πολιτιστικές, βιολογικές και μηχανικές πρακτικές που προωθούν την κυκλοφορία των πόρων, προάγουν την οικολογική ισορροπία και διατηρούν τη βιοποικιλότητα”. Μόνο τα προϊόντα που έχουν πιστοποιηθεί από το USDA μπορεί να φέρουν τη Organic Seal της USDA.

Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά επίπεδα ή οργανικές αξιώσεις που αναγνωρίζονται από το USDA:

• 100% οργανικό

• Οργανικά

• “Made With” Organic

• Ειδικά οργανικά συστατικά

Μη ΓΤΟ

Ένας ΓΤΟ ή γενετικά τροποποιημένος οργανισμός είναι ένα φυτό, ζώο, μικροοργανισμός ή άλλος οργανισμός του οποίου η γενετική σύνθεση έχει τροποποιηθεί σε επίπεδο DNA. Αυτό δημιουργεί ασταθείς συνδυασμούς φυτικών, ζωικών, βακτηριακών ή ιικών γονιδίων που δεν εμφανίζονται στη φύση. Θεωρώντας κάτι που δεν έχει πιστοποιηθεί ως ΓΤΟ, έχει γίνει ένα εξαιρετικά αμφισβητούμενο ζήτημα, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η FDA πρόσφατα πρότεινε ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να δείχνουν ότι τα τρόφιμα που προέρχονται από μη γενετικά τροποποιημένα φυτά διαφέρουν από εκείνα που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένα φυτά με οποιοδήποτε νόημα. Ο FDA εξήγησε επίσης ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα με γενετική μηχανική παρουσιάζουν μεγαλύτερες ανησυχίες για την υγεία ή την ασφάλεια από τα τρόφιμα που αναπτύσσονται από την παραδοσιακή αναπαραγωγή φυτών. Όσον αφορά την επισήμανση και την καθιέρωση πιστοποίησης χωρίς ΓΤΟ, η καθοδήγηση του FDA σχετικά με το θέμα προειδοποιεί ενάντια στη χρήση όρων όπως “δωρεάν”, “δεν περιέχει ΓΤΟ” ή “μη ΓΤΟ” λόγω της δυσκολίας τεκμηρίωσης τέτοιων ισχυρισμών. Παρόλο που ο FDA δεν αναφέρει αν σκοπεύει να επιβάλει κάτι τέτοιο, έχουν εισαχθεί περίπου 80 νομοσχέδια στον κρατικό νομοθέτη που απαιτούν ειδική επισήμανση για τα τρόφιμα που περιέχουν ΓΤΟ. Το FDA δεν απαιτεί ειδική σήμανση αυτή τη στιγμή. Αν και δεν απαιτείται σήμανση χωρίς ΓΤΟ, οι ετήσιες πωλήσεις προϊόντων που δεν ελέγχονται από ΓΤΟ υπερβαίνουν σήμερα τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια και μια έρευνα καταναλωτών του 2014 που διεξήχθη από το πρόγραμμα που δεν αφορά ΓΤΟ διαπιστώνει ότι το 80% των καταναλωτών αναζητούν προϊόντα που δεν περιέχουν ΓΤΟ.

Ξεκινώντας

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία πιστοποίησης, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διάφορες απαιτήσεις και πρότυπα που θα επιτρέψουν στο προϊόν και τη συσκευή σας να προχωρήσουν. Ενώ κάθε πιστοποίηση θα ποικίλει ανάλογα με αυτές τις απαιτήσεις και τα πρότυπα, οι απαραίτητες λειτουργίες και τα στοιχεία διαχείρισης δεδομένων δεν θα. Ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες περιλαμβάνουν:

  • Διαχείριση συνταγών
  • Σύνθεση συστατικών
  • Διαχείρισης της ποιότητας
  • Ιχνηλασιμότητα

Προσφορά

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!

TOP